Tüntesd el a háton és a káron lévő hurkákat 4 gyors gyakorlattal!

Még akkor is, ha valaki egyébként nagyon csinos és vonzó, előfordulhat, hogy a hátán vagy a karján lévő zsírpárnák miatt nem érzi magát magabiztosnak.

A háton és a karon lévő hurkák komoly esztétikai problémát jelentenek, amit nem könnyű felszámolni. Ezzel a 4 gyakorlattal, amit most bemutatunk, gyors eredményt lehet elérni

1. Karkörzés előrehajolva (bicepsz, hát felső része, mellkas, hát középső része)

Behajlított térdekkel, megfeszített hassal hajoljunk előre, hogy törzsünk párhuzamos legyen a talajjal. Karjainkat nyújtsuk ki a talaj felé, majd kezdjünk el körözni balra fel, majd a mellkashoz, majd jobbra és le. A körzést a másik oldalról kiindulva is végezzük el. 10-12 ismétléssel 3 sorozatot csináljunk.

2. Karnyújtás (mellkas, hát felső része, vállak)

Álló helyzetben karjainkat eresszük le, a tenyerek előre nézzenek. Emeljük el a karokat vállmagaságba, a tenyerek a plafon felé nézzenek. Ennél pontnál érezni fogjuk az égő érzést. Lassan emeljük karjainkat a fejünk fölé, majd eresszük őket vissza vállmagasságba és térjünk vissza a kezdő pozícióba. A gyakorlat során figyeljünk arra, hogy a többi testrészünk mozdulatlan maradjon. 6-8 ismétléssel 3 sorozatot végezzünk belőle.

3. Könyök csók (vállak és mellkas)

A karokat emeljük vállmagasságba, tenyerek felfelé nézzenek. Hajlítsuk be a térdünket 90 fokban, a karokat a mellkas előtt érintsük össze, közben a vállakat ne emeljük meg. Térjünk vissza kezdő pozícióba, 10-12 ismétléssel végezzünk 3 sorozatot.

4. Cikk-cakkos repülés (vállak és a hát felső része)

Térdeinket enyhén hajlítsuk be, törzsünket döntsük előre 45 fokban. Karjainkat a csuklónál keresztezzük a térdek előtt. Lassan emeljük a karokat vállmagasságba, majd engedjük le őket. A másik karral keresztezve szintén végezzük el a gyakorlatot 3 sorozatban, 10-12 ismétléssel.

A legjobb hatás érdekében az edzés legalább 12 percig tartson és legkevesebb heti háromszor végezzük el 3 héten keresztül.

Hozzászólások