10 + növény, amelyeket akár egy pohár vízben is nevelhetsz, még el se kell ültetni őket!

A lakásban tartható növények nem csak szépek, hanem a levegőt is tisztítják és a kedvünk is jobb lesz tőlük. Ma szeretnénk bemutatni nektek néhány olyan növényt amely nem igényel különösebb gondozást és akár egy pohár vízben is nevelhető.

1. Kaktusz

A kaktusz szépen fejlődik egy pohár vízben vagy kövekkel és homokkal kirakott pohárban. Minikertet készíthetünk akár egy üvegtálban is, mert a kaktusz kevés vizet igényel, így egyszerű a gondozása.

2. Újhagyma

Tegyük az újhagymát egy pohár vízbe, majd hagyjuk hűvös helyen, hogy kihajtson, utána pedig tegyük világos helyre. Kis idő múlva láthatjuk ahogyan elkezd fejlődni.

3. Fehérszélű sárkányfa

Ez a növény alkalmazkodik a benti hőmérséklethez ezért díszíthetjük vele az előszobát és a lakás más tereit is, tarthatjuk kavicsokkal kirakott pohárban vagy vázában. A vizet egy héten egyszer cseréljük rajta, hogy elkerüljük a növény megpenészedését.

4. Isolepis

A formájának köszönhetően ez a növény díszítőeleme lehet a nappalinknak is. Tegyük egy magasabb vázába vagy egy cserépbe, feldobja a lakás hangulatát és nem igényes.

5. Jácint

Mint a tulipánnak, ennek a növénynek is hagymái vannak, erről növeszthető. Ültethetjük földbe vagy egy pohár vízbe, csodálatosan díszíti a lakás bármelyik belterét, a virágai és az illata jó hatással vannak a közérzetünkre.

6. Vízijácint

Ezzel a növénnyel általában folyóparton találkozhatunk, ha az otthonunkat szeretnénk díszíteni vele akkor kell egy kis időt szánjunk a gondozására. A virágai nagyok és színesek.

7. Tulipán

A tulipánt sokan kedvelik ezért, ha szeretnénk, hogy hosszabb ideig díszítse a lakásunkat akkor vásároljunk tulipánhagymákat, majd tegyük egy pohárba, kevés vízbe. A vizet rendszeresen cseréljük róla és néha egy kis tápoldatot is adhatunk a növénynek.

8. Káposzta

A káposzta egy olyan növény amelyet könnyen ültethetünk és vízben is növekszik. Ha káposztát vásárolunk, akkor vágjuk le az alsó részét majd tegyük egy edénybe és öntsünk egy kevés vizet alá. Cseréljük a vizet alatta rendszeresen, rövid idő múlva megjelennek a kisebb káposztalevelek rajta. Ekkor átültethetjük cserépbe vagy hagyhatjuk vízben ugyanúgy fog fejlődni.

9. Papirusz

A Papirusz egy olyan növény amely jól mutat a lakásban és könnyű gondozni. Tegyük egy különböző méretű kavicsokkal dekorált vázába.

10. Menta

Ha szeretnénk, hogy a menta illata átjárja a lakásunkat, akkor vásároljunk olyan mentát amelyiknek van gyökere, majd ültessük el cserépbe vagy tegyük egyszerűen egy pohár vízbe.

11. Rozmaring

A rozmaring nem csak fűszernövény, hanem a lakás dísze is lehet. Elültethetjük cserépbe, virágföldbe, de nevelhetjük egy pohár vízben is.

12. Bazsalikom

A bazsalikomot szinte minden háziasszony használja salátákba, levesekbe, húsokra, zöldségekre a kellemes aromája miatt. A bazsalikomot is nevelhetjük akár egy pohár vízben is csak olyan helyre tegyük ahol sok fényt kap, mert szüksége van a napsütésre azért, hogy szépen fejlődjön.

13. Répa

Ha szeretnénk egy kisebb kertet az otthonunkban, akkor ültessünk répát. Vágjuk le a répa végeit kb. 5 cm-t, majd tegyük egy edénybe, kevés vízbe. Időnként öntsünk egy kis vizet alá, majd pár nap elteltével megjelennek az új hajtások rajta. Hagyhatjuk a lakásban is vagy elültethetjük a kertben.

14 Amarylis

Az Amarylis egy olyan növény amelynek a virágai nagyok és különböző színűek. Tegyük vázába, csodás dísze lehet az otthonunknak.

15. Fokhagyma

A fokhagyma nem olyan szép mint egy virág, de hasznos.Tegyünk néhány cikk fokhagymát két nedves konyhai törlő közé és hagyjuk hűvös helyen 2 napig, közben nedvesítsük meg a konyhai törlőket többször is.Amikor megjelennek a hajtások rajta akkor tegyük  kompótos üvegbe és öntsünk alá vizet.

Hozzászólások