200 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki vasárnap füvet nyír

Törtel önkormányzata szerint az elmúlt időszakban több panasz érkezett hozzájuk azzal kapcsolatban, hogy a pihenőidőre tekintet nélkül nagyobb zajjal járó munkákat végeznek belterületi ingatlanokon.

A rendelet szövege a következő:

‘Aki mások nyugalmának megzavarására alkalmas zajjal együtt járó tevékenységet végez hétköznap 20 óra és másnap reggel 8 óra között, szombat 20 óra után, illetve vasárnap és az ünnepnapokon, az megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait, kivéve, ha a tevékenység folytatásához hatósági engedéllyel rendelkezik.’ 

Az együttélés szabályait megsértő személlyel szemben 200.000,- forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

A Dél-Pest megyei község önkormányzatának közleménye megjegyzi, hogy a nagy melegben a szomszéddal egyeztetve némi rugalmasság elképzelhető, de ennek ellenére kérik, fokozottan figyeljenek az önkormányzati rendelet betartására és mások nyugalmának tiszteletben tartására.

(blikk.hu)

Törtel az első magyar település lehet, ahol engedélyeztetni kell majd a családi bulikat

Búcsús Tamás jegyző szerint

“túl sok volt és ami inkább probléma, hogy túl hangosak voltak mostanában az összejövetelek a községben. Szűk két hete több gyermek elballagott az óvodából, melyet néhány család hatalmas rendezvénnyel ünnepelt meg. A bulik pénteken kezdődtek, de volt, ahol még vasárnap hajnalban is tartott. Ezen a hét végén számos jelzés érkezett felénk és a rendőrség felé is, hogy fékezzük meg a mértéktelen dajdajozást. Egy családhoz háromszor is ki kellett menni, de hiába volt minden figyelmeztetés… Az ilyen jellegű esemény súlyosan csorbítja a nyugodt pihenéshez való alapjogot.”

A rendelet szerint a jövőben már a családi rendezvény előtt tizenöt nappal be kell majd jelenteni az összejövést a jegyzőnél, de úgy, hogy meg kell adni a buli pontos dátumát (órától óráig), helyszínét, a jelenlévő résztvevők létszámát és a

„rendezvényen alkalmazni tervezett szórakoztató elemeket”.

Sőt, a közvetlen szomszédok írásbeli hozzájárulását is bekérik. Kemény. A június tizenegyes hatályba lépés azért is fontos, mert az még pont az iskolai ballagás előtt van. (Szoljon.hu)

Hozzászólások