9 állat az anyaméhben; ezek a fotók sokkolták a világot!

A National Geographic sok bámulatos és meghökkentő dokumentumfilmet forgat az életről. Nemrég megjelent egy újabb filmjük, amelyben azt mutatják be, hogyan fejlődnek különböző állatok embriói az anyaméhben. A háromdimenziós ultrahang, a számítógépes grafika és a kis kamerák segítségével a dokumentumfilm készítői betekintést nyújtanak az élet eredetének rejtélyes világába.

A jegesmedve

Az anyamedve méhében a kis kölykök valóságos küzdelmet folytatnak egymással. Amikor napvilágra jönnek, ez a konfrontáció, küzdelem csak fokozódni fog. A jegesmedvék terhessége mindösszesen kétszázötven napig tart. A képen két jegesmedve látható, amelyek körülbelül két és fél hónapon belül megszületnek majd, azonban már most szőr fedi a kis medvebocsok testét és karmaik is megjelentek már a lábujjaikon.

A kígyók

Ez a csúszómászó is tojással szaporodik, ami méretét tekintve majdnem megegyezik a madarak tojásával. A kígyóembrió agya és gerince nem különbözik a gyíkok embriójától.

A delfinek

A képen egy nagy delfin, a palackos delfin embriója található. Ez a kis delfin még csak hat hónapos, de körülbelül még ennyi időt tölt el anyja méhében a megszületéséig. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy már a hathónapos embriónak is vannak apró fogai. A farka azonban még nem fejlődött ki teljesen.

A leopárd

Hamarosan ez a ragadozó a zsákmányát fogja üldözni egy sportautó sebességével. A fogantatástól számítva két hónapos, a megszületéséig pedig még egy hónapot tölt az anyaméhben. Amikor megszületnek, a leopárdkölykök kicsik és gyámoltalanok, de idővel el ezekből az aranyos kis állatokból félelmetes ragadozó válik. Már a második hónapban nagyszerűen látszik, hogy ezen nagymacska embriójánál már kialakultak a jellegzetes foltok.

A kutya

Ezek az utolsó hetei ennek a kutyakölyöknek az anyaméhben, mielőtt világra jönne. Már szinte mindene tökéletesen kifejlődött, már csak arra vár, hogy megszülessen.

A kenguru

Az alábbi képen egy apró kengurut látunk az anyja erszényében. Miután megszületett, még mindig nagyon parányi, csak egy kicsivel hosszabb húsz milliméternél. Születése után még hat-nyolc hónapot tölt az anyakenguru erszényében, mire teljesen kifejlődik és megnő.

A macska

Már kialakult a szőrzet és a karmok is, de ez a macskaembrió még fogatlan. Emellett pedig süket és vak is. Rajta kívül még kettő-hét testvérével osztozik az anyaméhen. Az ilyen korú macskaembriók mérete körülbelül tizenkét centiméter.

A pingvin

Az ultrahang a pingvin tojáshéján is képes keresztülhatolni. Ez a császári pingvin embrió még nem sejti, hogy az élete a föld leghidegebb területén kezdődik el, az Antarktiszon.

Az elefánt

Az anyaelefánt vemhessége két évig tart. Ez alábbi képen látható embrió immáron egy éves. Ennyi idős korára az elefántbébinek már teljesen kialakult a legjellegzetesebb testrésze: az ormánya.

Hozzászólások