A barátnőmnél mindig kellemes illat volt, nem tudtam mitől, de ekkor elárulta a féltve őrzött titkát

Ha szeretnéd, hogy a lakásban jó illat legyen anélkül, hogy illatosítószereket használnál, akkor ültess citromot. Nem is gondolnád, milyen egyszerű!

Szükséged lesz

  • citrommagra,
  • vízre,
  • szemöldökcsipeszre,
  • földre,
  • egy megfelelő méretű virágcserépre.

Hogyan ültesd el és hogyan neveld

Tedd a magokat ázni egy óra hosszát langyos vízbe, majd szedd le a vastagabb héjat a magokról a szemöldökcsipesz segítségével. Tedd a magokat egy pohárba, kevés vízbe majd hagyd így pár napig, amíg kihajtanak.

Amikor kezdenek kihajtani, ültesd földbe őket, majd locsold meg egy kevés vízzel. A föld tetejére rakhatsz kisebb köveket dekorációként. Tedd a cserepet olyan helyre ahol sok fényt kap és locsold rendszeresen. Rövid idő múlva már csodálhatod az illatos citrompalántát.

A citrom a legalkalmasabb növény a kellemetlen szagok megszüntetésére a lakásban, legyen az cigaretta szag, vagy étel, vagy bármi más.

Citromfa nélkül is jóillatú lesz minden

Ha nincs citromfád, akkor csavard ki egy citrom levét, keverd össze kevés vízzel majd öntsd egy szórófejes flakonba és permetezd be a lakást vele. A citrom eltünteti a kellemetlen szagot a lefolyóból is, keverj össze citromlevet forró vízzel, majd öntsd a mosogatóba, egy pillanat múlva már nem lesz érezhető a kellemetlen szag. Minél tisztább lesz a levegő a lakásodban annál jobban fogod érezni magad otthon.

Hozzászólások