A férfi állásinterjúra ment, piszkos kézzel! Ez volt a szerencséje!

A mai történetünk egy olyan autószerelőről szól, aki hosszú ideig munkanélküli volt. A férfi egy napon rátalált egy olyan álláshirdetésre, amely számára megfelelőnek tűnt, el is küldte az önéletrajzát majd egy hét elteltével behívták állásinterjúra.

Az interjú előtti éjszakán nem tudott aludni, nagyon izgatott volt. Reggel felvette az öltönyét, megfésülködött, elkészült majd elindult. Nem akart elkésni ezért 1,5 órával hamarabb érkezett a megadott helyre.

Ahogy a buszmegállóban állt meglátott egy idős embert akinek az autója elromlott. A férfi próbálkozott beindítani az autóját, de nem járt sikerrel. Az autószerelő rögtön a segítségére sietett, egy órával később az autó meg volt javítva, de az autószerelő nagyon összepiszkolta magát és a ruháját a javítás közben.

Az idős sofőr megkérdezte tőle, hogyan tudná megköszönni neki a munkáját, az autószerelő azt felelte, hogy tiszta szívéből segített, úgyis állásinterjúra indult, de most már valószínű, hogy elkésett és piszkos is lett, de az idős férfi meggyőzte őt, hogy mégis jelenjen meg az állásinterjún. A végén a férfi beleegyezett.

A folyosón több fiatal jólöltözött férfi várt, az autószerelő gyorsan rájött arra, hogy erre a munkahelyre neki kevés esélye van bejutni. Sokkal idősebb volt a többieknél, piszkos is volt. Egyetlen dolog ami vigasztalta az az volt, hogy a főnök is késett.

Amikor a főnök megérkezett egyenként behívta a munkára jelentkező férfiakat, de mindegyik szomorúan távozott.

Az autószerelő már azt gondolta, hogy hazamegy, de a titkár egyszer csak őt szólította. Belépett az irodába, az asztalnál pedig megpillantotta azt a férfit akinek az autóját megjavította. Az idős ember most elegánsan fel volt öltözve.

“Sajnálom, hogy ennyit kellet várnia. Úgy gondolom,hogy ebben az évben a legjobb döntést hoztam amikor megláttam önt az irodába belépni. Rögtön tudtam, hogy egy megbízható embert fogok alkalmazni, ez nagyon fontos a számomra.” – mondta az idős úr.

Mindegy milyen volt az élet máig, holnaptól minden jóra fordulhat! A tanulság, higgyetek magatokban!

Hozzászólások