A fürdőszoba ragyog, mióta a szomszédasszonyom elárulta, mivel lehet letakarítani a csempét és még a fugákat is

A fürdőszobát nem könnyű kitakarítani, a csempe vízköves, szappanfoltos és a fugákban is megtelepszik a piszok. Rengeteg tisztítószert kipróbáltam már, de valahogy egyik sem volt az igazi. A szomszédasszonyom elárulta, ő mivel takarít, kipróbáltam, tényleg nagyon hatékony, azóta is ezzel takarítok. A szükséges hozzávalók pedig szinte minden konyhában megtalálhatóak, így még költenem sem kell a tisztítószerekre.

Mire lesz szükséged:

  • 2 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 citrom leve

A szódabikarbónát keverd össze a citrom levével, habzani fog, ezért érdemes egy nagyobb edénykében összekeverni. Márt bele egy szivacsot és töröld át vele a csempét, hagyd állni rajta legalább 10 percig, majd langyos vízzel mosd le.

A fugákat is nagyon könnyen kitisztíthatod vele, csak egy fogkefére lesz hozzá szükséged. Mártsd bele a fogkefét a szódabikarbónás masszába és dörzsöld át vele a fugákat. Hagyd állni legalább 10 percig, majd egy vizes szivaccsal töröld át. Alaposan öblítsd le langyos vízzel és már kész is. A padlócsempék közötti fugákból is kitisztíthatod így a piszkot. Felmosás után dörzsöld át ezzel a keverékkel a fugákat, majd újra moss fel és kész is.

Hozzászólások