A gyermektelen nagynénik a legalulértékeltebb nők Amerikában

Egy érdekes, és elgondolkodtató írásra bukkantunk a címben említett témában, ami itthon is sokakat érinthet! Egy amerikai hölgy története következik!

A nagynéném mindig is anya akart lenni. Emlékszem arra, milyen sok időt töltött velem gyeremekkoromban. Ajándékokat vett nekem, programokra vitt, játszott velem. Nem is kívánhattam volna jobb nagynénit magamnak!

Ő azonban nem tudta magát anyaként elképzelni. És ez nagyon bántotta őt, még akkor is, ha próbálta elrejteni fájdalmát. Egy nap anyám azt mondta nekem, neki könnyű dolga van, hogy jókedvű és felszabadult anya legyen, hiszen a használt pelusokhoz nem is kell hozzáérnie. Azt ugyanis a nagynéném intézte, hiszen azokban az időkben is rengeteget vigyázott rám. Azt gondolom, anyám megjegyzése durva volt, és meggondolatlan.

“Soha nem fogod tudni, mi az igazi szeretet, amíg nem lesz gyereked” – Ezt a mondatot gyakran ismételgetik a szülők a gyermekteleneknek. De a nagynéném pontosan tudta, mi az igazi szeretet. Úgy szeretett, mint ha a lánya lennék. Mégis, a társadalom, és a környezete csak annyit vett észre belőle: “Itt egy egészséges, fiatal nő, mégsincs gyermeke. Mi lehet vele a gond?”

De miért van ez így?

Miért gondolják olyan sokan, hogy az anyaság a boldogság egyetlen forrása? Egy amerikai, boldogságérzettel kapcsolatos tanulmány világosan rámutatott, hogy a szülők összességében semmivel sem boldogabbak a gyermekteleneknél. Emellett az is kiderült, hogy a gyermektelen nagynénik jó hatással vannak a családokra. Sok segítséget jelentenek, emellett ők maguk is sokkal jobban érzik magukat, ha szerepet vállalhatnak a család életében.

Amikor a szülők a munka és az egyéb teendők mellett kimerültek, ingerültek, és idegesek, aranyat érhet egy kipihent, felnőtt családtag, aki le tud venni némi terhet a vállukról. Igen, ők nem szülők, de képesek minőségi időt eltölteni a gyermekekkel, ami a szülőkre is pozitívan hat. Egy nagynéni nagyon sokat hozzá tud tenni ahhoz, hogy a család harmóniája megmaradhasson.

Szóval ne felejtsük el értékelni őket, kimutatni feléjük hálánkat, és szeretetünket!

Hozzászólások