A kókuszolaj jobb, mint a fogkrém! Ezt mutatják a legújabb vizsgálatok

A kókuszolaj antibakteriális, antivirális és gombaellenes hatásokkal rendelkezik. Vizsgálatok kimutatták, hogy képes elpusztítani azt a kórokozót is, amelyik a fogszuvasodást okozza.

Hihetetlen, de már egy kanálnyi kókuszzsír képes megtisztítani a fogakat és megelőzni a fogszuvasodást, mégpedig hatékonyabban, mint a hagyományos fogkrémek, szájvizek vagy a fluorid, ami ráadásul mellékhatásokat is okoz.

Ír tudósok vizsgálták a kókuszzsír hatásait közönséges szájbaktériumok ellen. Azt tapasztalták, hogy a kókuszolaj hatékonyan gátolja a baktériumok elszaporodását, ezenkívül kiemelten eredményes a Candida albicans ellen.

Hogyan képes a kókuszzsír természetes módon megakadályozni a fogszuvasodást?

Teszi ezt egy bizonyos élesztőgomba, a Candida albicans szétzúzásával, ami nagyban felelős a fogászati betegségekért. Ez a gomba a feldolgozott ételeket, cukrokat nagy arányban tartalmazó étrend velejárója, mely könnyedén vezethet emésztési problémákhoz is. A kutatók közelebbről is megvizsgálták a kókuszzsír hatásait közönséges baktériumtörzsekre, mint az S.mutans, a fogszuvasodás fő előidézője. Jelentésükben a kutatók azt állították, hogy az enzim-módosított kókuszzsír hatékony alternatívája lehet a fogászati készítményekben használt kémiai anyagoknak.Hozzászólások