A vasaló talpa nem hagy foltot a ruhákon, nem lesz ragacsos, ha ezzel a módszerrel tisztítod!

A vasaló talpának megtisztítása nagy gondot okozhat, ha nem tudjuk, hogyan tisztítsuk meg használat után. Biztosan mindenki tudja már saját tapasztalatból, mennyire idegesítő dolog az, amikor a frissen mosott ruhára vasalás közben ráragad a vasaló talpán összegyűlt piszok.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan lehet megtisztítani a vasaló talpát

1. Ecet

Melegítsük fel az ecetet, majd mártsunk bele egy puha rongyot és ezzel töröljük át a vasaló talpát. Addig töröljük amíg tiszta lesz. Ha ecettel nem sikerül tisztára törölni, akkor keverjünk az ecethez szódabikarbónát vagy tengeri sót, majd ezzel az oldattal tisztítsuk meg.

2. Só

Szórjunk néhány evőkanál sót egy rongyra, tegyük a vasalóasztalra, majd a vasaló talpát ezen húzzuk előre – hátra, hogy eltűnjenek az égés foltok, majd várjuk meg amíg a vasaló kihűl és töröljük át a talpát vizes ronggyal.

3. Mosószer

Ha a vasalónak ragacsos a talpa, akkor tegyünk egy tálba meleg vizet és öntsünk hozzá néhány csepp folyékony mosószert, mártsunk meg ebbe a keverékbe egy rongyot és ezzel töröljük át a vasaló talpát. Végezetül pedig töröljük át egy száraz ronggyal.

4. Mosogatószer

A mosogatószeresvíz is hatékony a vasaló talpának tisztítására. Ha ragacsos a vasaló talpa, érdemes ezzel a módszerrel tisztítanunk.

Hozzászólások