Ennyire fontos a ruha? Ezt nem is gondoltam volna…

Anna Kiryanova pszichológus, író. Az ő könyvei az élet nehéz időszakairól szólnak, amelyek meggyógyítják a spirituális sebeket, reményt adnak, segítenek abban, hogy más szemszögből lássuk a dolgokat a mindennapi életben és helyes következtetéseket vonjunk le.

Kiryanova szerint mindegy mennyire érezzük rosszul magunkat, vagy mennyire vagyunk szomorúak, mindegy milyen viharossá vált az életünk, nagyon fontos, hogy jól nézzünk ki, adjunk a megjelenésünkre, öltözzünk stílusosan, ha szükségünk van pénzre, figyelemre, tiszteletre és elfogadásra.

Amit most kiemelünk az egy kissé szomorú, de igaz, egy olyan személynek aki régebbi, már használt ruhákba öltözik kevesebb a sikere. Egy pszichológus elvégzett egy kísérletet. Felöltözött egy jelentős összegért vásárolt kosztümbe és előadta, hogyan lopták el a pénztárcáját.

Az utcán sétáló emberek, bár nem ismerték őt mégis sajnálták és még taxira is adtak pénzt neki.
A következő napon ugyanezt eljátszotta egy zsúfolt utcán azzal a különbséggel, hogy most használt, régebbi ruhákba öltözött. Most kevesebb ember sajnálta és senki sem ajánlt fel pénzt a számára.

Egy zenész szinte nevetséges honoráriumot kapott a koncertjein ezért a metrón elkezdett zenélni egy kis plusz pénzért. Szakadt farmernadrág és egy régi pulóver volt rajta, kevesen voltak akik meghallgatták, így hát egész nap csak 32 dollárt keresett. Ilyenek az emberek.

Ha a kinézetünk a szegénységet mutatja akkor legjobb esetben csak sajnálni fognak minket, a legrosszabb esetben pedig elzavarnak, mert az emberek nem szeretik azokat a személyeket akik rontják a hangulatukat a megjelenésükkel. Minden esetben fenn kell tartanunk a látszatot, minden attól függ, hogy mennyire akarunk elérni valamit és mi az amit el akarunk érni.

Időnként nem könnyű elfogadni, de az emberek a külső alapján ítélnek. Ha sikeres akarsz lenni, fontos, hogy odafigyelj erre.

Hozzászólások