Ez az anyuka befogja a fiát, ha főzésről, takarításról van szó. Sokan azt mondták, hogy lányként neveli, de mikor megtudták, miért teszi…

Michiganban egy 22 éves anyát sok kritika ért, azért mert olyan fotókat posztolt amelyeken a fia a házi munkában segített neki, a takarítástól elkezdve a főzésig.

A hölgy neve Nikkole Paulun, egyedül neveli a 7 éves fiát és a másfél éves lányát. Nikkole sokat dolgozik azért, hogy mindent megadhasson a gyerekeinek ugyanakkor jó példát is akar mutatni nekik. Úgy akarja tanítani a fiait, hogy mindenhez értsenek a fűnyírástól kezdődően, a mosásig és a főzésig.

Nikkole a következőket válaszolta a kritikákra:

“Megtanítom a fiamat főzni és a többi házi munkára is. Hogy miért? Azért mert a háztartás ma már nem csak egy nő feladata. Lehet, hogy egy nap arra fog ébredni a fiam, hogy egyedül él a saját fizetéséből, ezért kell tudnia, hogyan mossa ki a ruháit, hogyan kell főzzön, hogy ne kelljen minden nap étterembe járjon.

Lehet, hogy egy napon el akar bűvölni egy lányt, az általa készített étellel, vagy amikor megnősül és gyerekei lesznek akkor több dolgot is el kell végezzen a háztartásban. Mert egy olyan közösségben élünk, ahol az emberek azon siránkoznak, hogy az iskolában nem tanítják meg, hogyan főzzünk, hogyan mossunk, hogyan kössük meg a nyakkendőt vagy, hogyan fizessük ki a számláinkat.

Azért tanítom meg a fiamnak ezeket a dolgokat, hogy a társadalom hasznos tagja legyen és az otthonában is el tudjon végezni minden feladatot.

Ezek a dolgok velem kezdődnek. Az igaz, hogy hagynod kell a gyerekedet, hogy legyen gyerekkora, de ugyanakkor az értékes leckéket is meg kell tanítani neki.

Az én fiam soha sem lesz “túl férfi”, hogy főzzön vagy takarítson. Ő egy kedves és jó férfi lesz aki képes sütni – főzni, mosogatni, takarítani. Olyan férfi lesz aki ha kell takarít, ha kell lefesti a kerítést.

Kedves szülők gondoljatok csak bele egy olyan férfi aki aki azt gondolja, hogy ő nem kell főzzön és nem kell takarítson, olyan kisfiú volt akit senki nem tanított meg arra, hogy mi az ő feladata.”

Hozzászólások