Ezt tartalmazza a bolti fagyasztott csirke

Alapvetően a csirkehús egészségesnek számít, hiszen csak a bőrében van zsiradék, amelynek fogyasztása nem igazán javallott, a húsát viszont nyugodtan lehet fogyasztani, hiszen egészséges. Sokan a csirkemellet kedvelik leginkább. Most azonban a brit The Guardian lap leírja a valóságot, hogy voltaképpen milyen szárnyashúst is teszünk a kosarunkba, ha azt a hipermarketek hűtőiből szerezzük be.

Az emberiség népességszámának növekedése természetesen az élelmiszeriparra is nagy befolyással van, hiszen egyre több az éhes száj, ezért egyre nagyobb mennyiségben, és gyorsabban kell előállítani a mindennapi betevőt.

A The Guardian szerint az üzletekben található fagyasztott csirkemellegyötöde víz, amelyet egyéb adalékanyagokkal együtt fecskendeznek bele a húsba. Az eljárás egyszerű: a Nagy-Britannia-i csirkehús-feldolgozó üzem, a Westbridge Food Group már eleve lefagyasztott és sós vízzel beoltott csirkéket importál Brazíliából, ahol a sós víz mellett még kukoricaolajjal és egyfajta glükóz anyaggal is beinjekciózzák a csirkét, amely a sütés során kiürül, így elnyomja a sós lé ízét.

csirkehus

Az uniós szabályozás szerint tilos ilyen módon kereskedelmi forgalomba hozni húsokat, de a brit szupermarketet nem is rejtik véka alá, hogy miket tartalmaznak a csirkemellek, szerintük ezáltal az elkészített húsok finomabbak és lédúsabbak lesznek.

A vásárlók viszont a vizet is megveszik a hússal együtt, így gyakorlatilag a fogyasztók a fagyasztott csirkemell mellett még az azt tartalmazó 40 százaléknyi vizet is kifizetik. A húsokat forgalmazó cégeknek viszont ez megéri, hiszen a válság ellenére olcsón és sok csirkemellet tudnak így értékesíteni.

Hozzászólások