Festés helyett dekoráld szalvétával a húsvéti tojásokat! Ha nem vagy mestere a tojásfestésnek, vagy csak idén valami mással kísérleteznél…

.. akkor próbáld ki szalvétával! Bolti ragasztó helyett sima tojásfehérjével ragasztjuk a főtt tojásra, így csak pár szalvétára lesz hozzá szükségünk, és negyedóra alatt megvan.

Ha a húsvéti szalvéta az, amit általában minden évben megveszünk, akkor miért ne használjunk el párat a tojások dekorálására? Már három darabból le tudunk fedni 12 tojást, mutatjuk is, hogyan:

1/5Készítsük elő a hozzávalókat: egy tálba válasszunk szét tojásfehérjét, verjül fel egy kicsit, aztán vegyünk elő 12 tojáshoz 3 szalvétát plusz egy ecsetet.

2/5Vegyük le a szalvéták felső rétegét, és vágjuk őket négy egyforma darabra a hajtás mentén.

3/5A tojás oldalát kenjük be az ecset segítségével tojásfehérjével, és kezdjük el rásimítani az egyik szalvétadarabot. Felülről is kenjük le tojásfehérjével a közepétől haladva, és borítsuk be az egész tojást.

4/5A hátulján vágjuk le a feleseleges papírt.

5/5Hagyjuk a tojásokat megszáradni egy papírtörölközőn, és ha azt szeretnénk, hogy kicsit fényesebbek legyenek, akkor a végén bedörzsölhetjük őket valamilyen zöldségolajjal egy másik papírtörölközővel.

Hozzászólások