Gyors hajnövesztés 7 módszere, hogy a haj újra hosszabb és vastagabb legyen

Ami a haj típusát illeti az öröklés a fő tényező, ami meghatározza, kinek, milyen haja lesz. Nyilvánvalóan a környezet, a táplálkozás és a haj gondozása is rányomja a bélyegét arra, hogy milyen állapotban van hajunk. Mégis olyan gyakran hallható, hogy ha a természettől nem kaptál csillogó hajat, akkor semmi reményed arra, hogy ezen változtatni tudj. Mi ezzel nem értünk egyet. Van erre megoldás, ami ráadásul nem is drága! Arról nem is beszélve, hogy az összes hozzávaló ott van az orrod előtt, csak a karod kell kinyújtani érte.

Hogy a hajad gyorsabban nőjön és sűrű, fényes, egészséges legyen, érdemes ezeket a speciális, ugyanakkor hatékony keverékeket kipróbálni, melyek könnyen rendelkezésre álló alapanyagokból állnak. A kozmetikai maszkok csupán „felületesen” kezelik a hajat, de nem ösztönzik a növekedését, és nem gyógyítják meg a haj belső szerkezetét. Mi most hét maszkot ismertetünk meg kedves olvasóinkkal, amelyek egy hónap alatt megbirkóznak a fenti feladattal.

Hogyan ösztönözzük hajunk növekedését?

Az emberek többségénél a haj növekedése meglehetősen lassú, mindössze másfél centiméter hónaponként, azaz 0,35 mm naponta. Figyelembe véve azt a tényt, hogy a haj képes egy hónap alatt 20 cm-t is nőni, az átlagember ettől fényévekre van. A hajunk hosszát persze mindig növeljük, de ezt a hajnövesztési sebességet egyik módszer sem garantálja, és igazából a túl hosszú hajjal sok gond is járna.

Nyáron az ember haja gyorsabban nő, mint télen. Egyes emberek esetén a növekedés aktívabb a nap folyamán, mint éjszaka. A hölgyek rengeteg praktikát, trükköt kipróbálnak, hogy hajukat intenzívebb növekedésre sarkallják, mi azonban azt javasoljuk, hogy inkább olyan népi módszerekhez forduljunk, amelyeket már évszázadok óta alkalmaznak – sikerrel…

A hajnövekedés meggyorsításának hét módszere

Alaposan nézd végig az alábbi lehetőségeket, és válaszd ki a „saját” módszeredet, és mindenképpen győződj meg a hatékonyságáról.

Később, hogy a problémát a másik oldalról is megközelítsd, átválthatsz egy másik módszerre. Mindegyik összetevő hatékony, és közös bennük, hogy bármelyik választás a hajszálak javát szolgálja.

1. Az aloe vera

Vágd fel az aloe leveleket, és nyomd ki a levét. Az így kapott folyadékot dörzsöld a hajhagymák tövébe lassú, masszírozó mozdulattal. Ez segít az aleo vera-lének, hogy mélyebben behatoljon, valamint javítja a vérkeringést. Ezt a maszkot hagyd magadon két órán át, de akár az egész éjszakára is. Ezután mossuk meg hajunkat a szokásos módon.

2. Az almaecet

Miután a szokásos módon megmostad a hajad, használj almalecetet a kedvenc hajbalzsamod helyett. Ne mosd le azonnal, a felesleget hagyjuk lefolyni a fejünkről. Ezután szárítsd meg a hajad hajszárítóval.

3. Tojásfehérje

Két tojás fehérjét verjük fel. Ezt a habos masszát vigyük fel a tincsekre. Tekerd be a hajadat fóliával, majd vegyél fel egy meleg sapkát. Hagyd hatni körülbelül 40 percig, majd mossad le.

4. Őrölt mustármag

Két evőkanál őrölt mustármaghoz adjunk ugyanennyi forró vizet. Keverjünk bele tojássárgáját, két evőkanál bogáncsolajat és két teáskanál cukrot. Ezt a keveréket vigyük fel a hajra, majd a fentihez hasonlóan, tekerjük be hajunkat fóliával és hagyjuk hatni egy óráig, majd mossuk le.

5. A konyak

Egy pohár konyakban keverjünk el pár tojást. Adjunk hozzá egy kevés olívaolajat. Vigyük fel a keveréket a hajszálak tövébe, és azok teljes hosszára is. Egy óra elteltével mossuk meg hajunkat, és szárítsuk meg!

6. A citrom

Keverjünk össze egy citrom levével fél hagyma levét, egy evőkanál bogáncsolajat, és tojássárgáját. Pára felett melegítsük fel a keveréket. A még meleg masszát vigyük fel a haj teljes hosszára. Egy órán át hagyjuk hatni, majd alaposan mossuk le.

7. A fahéj

Készítsünk keveréket két teáskanál őrölt fahéj és négy teáskanál kék agyagból. Adjunk hozzá pár csepp illóolajat is. Vigyük fel a hajra és hagyjuk rajta fél óráig, végül samponnal mossuk meg a hajat.

Egyetlen alkalmazás után biztosan nem fogsz még látható eredményt elérni. Várd meg, hogy az első használat után egy-másfél hónap elteljen, de a megfelelő hatás eléréséhez mindenképpen az kell, hogy a fenti módszerek közül egyet 2-3 hetente alkalmazz.

Mond el nekünk, hogy te milyen módszereket használsz, és milyen hatékonysággal, hogy serkentsd a hajnövekedésedet! Próbáld ki a fenti, általunk javasolt módszereket, és mindenképpen számolj be az eredményességéről! Az ilyen maszkok előnye nem csak a hatékonyság, hanem a megbízhatóság is. Vedd fel ezt a hivatkozást a könyvjelzőkbe, hogy visszatérhess a cikkhez, amikor úgy döntesz, hogy ideje újra meggyorsítani a hajad növekedésének ütemét.

Hozzászólások