Ha ezt a növényt tartod otthon, többé sosem lesz gondod az egerekkel, rovarokkal, pókokkal!

A rovarok az ízeltlábúak közé tartoznak és rengeteg különböző fajuk létezik. A Földön nagyjából 200 millió rovar él. Testük és végtagjaik részekre tagolódnak, külső vázuk egy kemény héj. Sokuknak vannak szárnyaik és csápjaik. Általában kis méretűek, kivéve a nagyobb bogarakat, melyek apróbb rovarokkal, hússal vagy növényekkel táplálkoznak.

A természetben alapvető szerepet töltenek be. Táplálékul szolgálnak más fajoknak, ez akadályozza meg, hogy túlzottan elszaporodjanak. Szerepük bármilyen fontos is, senki sem szereti, ha a rovarok otthonában tolonganak. Hajlamosak vagyunk egyetlen rovar láttán is pánikba esni, sikoltozni, hát még ha elszaporodnak!

Szerencsére a természet kínál nekünk vegyi anyagok nélkül is hatékony rovarirtókat, melyek nem ártalmasak egészségünkre, ahogyan a boltban kapható termékek. A rovarirtó, amit most bemutatunk, ráadásként finom illattal fogja elárasztani a lakást.

Legfőbb összetevője a friss menta, melyet nemcsak a gasztronómiában használnak, de jelentős gyógyhatásai is vannak.

Használata nagyon egyszerű. Csak tegyük bele egy szórófejes palackba és spricceljük be vele az ajtókat, a sarkokat, az ablakkereteket, ahol a rovarok és az egerek a házba férkőzhetnek. A menta távol fogja őket tartani és az egész házban kellemes illatot teremt.

Hozzászólások