Hogyan gondozzuk a muskátlit, hogy sok virág legyen rajta? Nem is gondolnád, milyen egyszerű!

A muskátlinak több fajtáját ismerjük, mindegyikre érvényes, ha rendszeresen gondozzák akkor sok virágot fog hozni.

1. A legfontosabb szabály a muskátli ültetésénél az, hogy válasszuk ki a növény számára megfelelő cserepet. Ha a cserép túl nagy, akkor csak a gyökerei nőnek és ezért nem fog virágozni, az is fontos, hogy virágföldbe ültessük.

2. A muskátlit nagyon egyszerűen el lehet ültetni, az előkészített földbe, készítsünk egy mélyedést a földbe, majd helyezzük bele a növényt.

3. Az öntözés módja nagyon fontos a muskátli számára, a túl nedves föld sokkal rosszabb hatással van erre a növényre mint a vízhiány. A muskátlit kétnaponta egyszer locsoljuk. Ősszel és télen egyszer egy héten. Nyáron amikor a növény a kertben van, akkor sűrűbben kell öntözni.

4. Tavasszal a muskátlit meg kell metszeni, ilyenkor szép formát adhatunk a növénynek, vágjuk le a fejlett leveleket és mindegyik hajtáson hagyjunk legtöbb 5 rügyet, a fiatal hajtásokat amelyek nem a gyökerekből nőnek vágjuk le. A metszés után elültethetjük az új szárakat. Soha ne télen tisztítsuk meg a muskátlit, hanem legkésőbb ősszel. A megtisztítás és metszés után hagyjuk a növényt, hogy helyrejöjjön.

5. A hőmérséklet is nagyon fontos a növény számára, 15 C foknál alacsonyabb hőmérsékleten ne hagyjuk kint.

Egy extra tipp

A muskátli növekedéséhez nagyon fontos a megfelelő tápanyag. Egy banán héját áztassuk be kevés langyos vízbe, hagyjuk állni egy napig, majd öntözzük meg vele a növényt. Két – három hetente érdemes ezt megismételni.

Hozzászólások