Hogyan lehet elvágni egy üveget különleges eszközök nélkül? Mióta ezt tudom, nem dobom ki az üvegeket!

Ma bemutatjuk nektek, hogyan lehet elvágni egy üveget különösebb erőfeszítés nélkül, amelyet felhasználhatunk a lakásunk díszítésére.

Szükség lesz:

  • 1 üvegre,
  • pamutfonalra,
  • alkoholra, vagy acetonra,
  • nagyon hideg vízre,
  • jégre.

Vigyázzunk a kezeinkre, meg ne sérüljünk, érdemes kesztyűt használni. Gyermekeknek ne engedjük meg, hogy kipróbálják.

Mit kell tennünk?

Tekerjük rá háromszor a fonalat az üveg azon részére ahol el akarjuk vágni, kössünk a fonal végére egy csomót, majd vegyük le az üvegről.

Áztassuk 10 másodpercet a fonalat alkoholban vagy acetonban, majd ismét helyezzük vissza az üvegre, gyújtsuk meg, közben forgassuk, hogy mindenütt egyformán égjen.

Készítsünk elő egy edényt, tegyünk bele nagyon hideg vizet vagy jeget, és amikor a láng már elaludt, a meggyújtott fonalon akkor helyezzük az üveget ebbe a vízbe. Az üveg magától el fog törni a megjelölt helyen, meg kell törölni és már használható is díszítésként.

Üvegből készült váza

Az elvágott üveget, megtölthetjük valami természetes dologgal a virág mellett, úgy ahogy a most következő fotókon is látható. A legegyszerűbb módja az üveg díszítésének az, ha körbetekerjük valamilyen fonallal, egyszerű és elegáns, bármelyik helyiségben elhelyezhető.

Az üveg díszítéséhez használhatunk még szalmából készített fonott dolgokat, gyöngyöket, különböző színes szalagokat. Különleges dolgokat készíthetünk, amelyek a lakásunk leggyönyörűbb tárgyai lehetnek!

Mit készíthetünk az elvágott üvegből?

A színes üvegekből készülhet gyertyatartó, az üveg belsejébe helyezzük a gyertyát vagy a mécsest és az üveget kívülről is dekoráljuk, fonallal vagy színes szalaggal. Készülhet belőle még sok minden más is, mutatunk néhány ötletet!

Hozzászólások