Így nevelhetsz korlátlan mennyiségű paradicsomot négy szelet és egy kis föld segítségével!

Nincs is annál rosszabb, mint amikor kinyitjuk a hűtőt és túlérett, rohadt paradicsomokat találunk benne. Ahelyett, hogy kidobnánk, használjuk fel őket arra, hogy hatalmas mennyiségben termeljünk magunknak friss és organikus paradicsomot! Ebből a rövid videóból megtudhatod, pontosan hogyan csináld!

Paradicsomot nevelni rohadt paradicsomból

Amint a videóban is láthattad, paradicsomot ültetni rendkívül könnyű és nem igényel semmi mást, mint egy virágcserepet, egy kevés földet és néhány rohadt paradicsom szeletet.

Vegyünk 4 paradicsomszeletet, kb. fél centi vastagok vagy annál vékonyabbak legyenek, hogy a bennük lévő magok közvetlenül is érintkezni tudjanak a talajjal. Tegyünk földet egy virágcserépbe és fektessük rá a szeleteket. Ezután vékonyan takarjuk be egy réteg földdel, éppen annyival, hogy pont eltakarja őket. Ha túl vastag rétegben kerül rájuk föld, a magok nem tudnak kihajtani.

A következő két hétben időnként öntözzük, majd észre fogjuk venni, ahogy az apró palánták előbukkannak. Válasszuk ki közülük a 4-5 legnagyobbat és ültessük őket egy külön cserépbe. Várjunk, míg kicsit elkezdenek nőni és a két legerősebbet hagyjuk meg. Ha kellően felerősödtek, ki is ültethetjük őket a kiskertünkbe.

A paradicsom egészségre gyakorolt hatásai

Sokféle vitamint és más tápanyagot tartalmaz, ezért az egyik legegészségesebb gyümölcs, ami könnyen hozzáférhető, főleg akkor, ha mi magunk termesztjük, vegyszerektől mentesen.

A paradicsom antioxidáns hatása alkalmassá teszi számos betegség megelőzésére. Elsősorban a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben véd, köszönhetően magas C- és E-vitamin tartalmának.

Ugyanakkor a likopin karotinoidnak is nagyon fontos szerepe van abban, hogy a paradicsom ennyire jót tesz a keringésnek. A likopin megakadályozza, hogy a véráramban és az artériák falán túl sok zsír halmozódjon fel, ezzel a szívbetegségek vezető okát szünteti meg.Hozzászólások