Kávés fagylalt házilag

A nyári forróságban mindenki szívesen iszik egy jegeskávét, de ha valami különlegességgel szeretnénk meglepni családtagjainkat, akkor kávéfagylaltot is készíthetünk! Hűsítő finomság és ráadásul könnyen elkészíthető!

Iced Coffee Popsicles

Hozzávalók:

  • fél liter habtejszín
  • 1,5 dl. kihűtött kávé
  • 2-3 nagy kanál cukor ízlés szerint
  • 2 tasak habfix

Elkészítése

A habtejszínt felverjük és hozzáadjuk a habfixet is. Ezt követően lassan hozzáöntjük az erős, kihűtött kávét és ízlés szerint adagoljuk a cukrot is. Ha ezzel megvagyunk osszuk el több kis műanyagpohárba az ínycsiklandó krémet és tegyük be 2-3 órára a mélyhűtőbe. Miután megfagyott már tálalhatjuk is!

Ha szeretnénk formákba önteni a fagyit, akkor a formák aljába tegyünk egy-egy kanál tejszínhabot és tegyük be a fagyasztóba nagyjából egy órára. Ezt követően lassan öntsük a formákba a kávés tejszínt, így nem csak finom, de mutatós is lesz a desszert. Ha azt szeretnénk, hogy a fagylaltban a pálca egyenesen álljon, akkor fedjük le a formákat alufóliával, majd a fagylalt pálcával szúrjuk át. A formából könnyebben kivehetjük a fagyit, ha egy pillanatra bemártjuk meleg vízbe és ezt követően egy mozdulattal ki is tudjuk venni.

Hozzászólások