Keményítő, szalvéta és egy óra alatt elkészülnek a leggyönyörűbb húsvéti tojások!

Elég kevés idő maradt már a tavasz legszebb ünnepének eljöveteléig, ezért már minden háziasszony azon gondolkodik, hogyan tehetné különlegessé az ünnepi asztalt.

A Húsvét legfontosabb dísze a húsvéti tojás, ezért ma szeretnénk bemutatni nektek egy új technikát a tojások díszítéséhez.

Húsvéti tojások díszítése dekupázs technikával

Rengeteg módon készíthetünk különleges húsvéti tojásokat, festhetjük tojásfestékkel, hagymahéjjal és még számtalan módon. Ma egy szokatlan módon készülő díszítést mutatunk nektek, amelyhez szükségünk lesz a következő dolgokra:

  • főtt tojások,
  • 2 teáskanál keményítő,
  • víz,
  • egy kisebb ecset,
  • szalvéta amelyből kivágjuk a mintákat,
  • ételszínező (arany, ezüst színű).

Hogyan készítsük el a tojásokat?

Először is válasszunk olyan szalvétát, amelyen a minta kis méretű, majd vágjuk körbe a kiválasztott mintát.

Helyezzük rá a tojásra és az ecset segítségével vizezzük be úgy, hogy a szalvétából kivágott minta tökéletesen kisimulva legyen a tojás felületén.

A keményítőből készítsünk krémes állagú pépet, burgonya-, vagy kukoricakeményítőt is használhatunk. Keverjünk el 50 ml vízben, majd lassú tűzőn kevergetve melegítsük egy percig. Kenjük rá óvatosan a szalvétából kivágott mintával díszített tojásra. Keményítő helyett használhatunk felvert tojásfehérjét is.

Hagyjuk száradni a tojásokat 10-15 percig, majd a megmaradt keményítős krémbe tegyünk ételszínezéket és vonjuk be a tojásokat vele.

Az alábbi fotókon láthatjátok milyen szépek az ilyen módon elkészített tojások.
Ha ezzel a technikával készítjük el a húsvéti tojásokat, akkor egy új és különleges dolgot tehetünk az ünnepi asztalra!

Hozzászólások