Kiderült, melyik a tipikus magyar proli étel

Kereken 22800 szavazat érkezett és az összes voks 21 százalékát tette zsebre a vizes cukros kenyér, ezt a magyar édességet tagadnánk le a legszívesebben a világ előtt. A világ előtt a nagy többség letagadná, ez kiderült, de az ország határain belül ne essen csorba a vizes cukros kenyér renoméján, gyorsan a recept még egyszer: szelet kenyér, egyik fele kicsit csap alatt bevizezve, majd a vizes felére cukor, ízlés szerint – a hir24.hu felmérése szerint.

A második nemzetközi anti-kedvenc a mesesajt lett, amiről én nem is tudtam, hogy létezik. Tizennyolc százaléknyi szavazatot kapott Olvasóinktól ez a csokoládés ízesítésű sajt, elképzelni sem tudok olyan élethelyzetet elképzelni, ahol egy ilyen mesesajt segítene.

Csak egyetlen százalékkal maradt le és harmadik lett a zsömirudi. Akkor ezentúl ezt se nagyon híreszteljük külföldi ismerőseink előtt, ha eddig nagyon tettük volna. Legalábbis a szavazatokból ez olvasható ki. De itthon bárki, bármit – szerencsére a magyar gasztronómia olyan, hogy kimeríthetetlen tárházzal rendelkezik.

Hozzászólások