Minden amit másnak adsz, visszatér hozzád… a panaszkodásnak szörnyű hatásai vannak!

Megtanultam azt, hogy az élet nem a véletlenek történése. Minden ami történik az okkal történik, minden ok nagyszerű, azért van, hogy fejlődjünk, még akkor is, ha az adott szituáció amelyben éppen vagyunk nagyon negatív.

Semmi sem azért történik, hogy lehúzzon bennünket, hanem azért, hogy tegyük meg a szükséges változtatásokat az életünkben… mert minden szituáció egy lecke, és bármelyik ember aki az utadba akad egy tanító.

Megtanultam, hogy ne ítélkezzek semmi és senki fölött, mert minden amivel találkozunk az a mi javunkért történik, a mi személyes fejlődésünkért, mert minden amit másnak adsz az visszatér hozzád. Az élet ok-és okozat alapján működik… erősnek lenni azt jelenti, hogy meg tudsz bocsátani, tudsz felejteni, jót és szeretetet tudsz adni.

Mert akkor mikor mások támadnak téged, akkor te ne ugyanúgy reagálj, mert az ő viselkedésüknek semmi köze nincs hozzád, csak az ő bennünk felgyűlt frusztráció miatt viselkednek úgy. A te hozzáállásod a dolgokhoz a a nyugalmat vagy a diszkomfortot biztosítja számodra. A diszkomfortot el tudod kerülni a pozitív gondolkodásoddal… mert a harag, a gyűlölet, a düh, az agresszivitás semmire sem jók, csak szenvedést okoznak, ezért nagyon fontos, hogy ne legyenek e fajta érzelmeink.

Megtanultam azt, hogy az élet elfogadása úgy amilyen, nyugodtságot adhat. Minél jobban ellenállsz az életnek és az olyan  szituációknak amik nem tetszenek, azok annál inkább megjelennek az életedben, mert olyan leckék amelyekre szükség van a fejlődésedhez, csak te nem vagy tudatában ennek. Megtanultam, hogy semmi nem jó és nem rossz, csak mi szerintünk van jó és rossz mert nem tudjuk elfogadni azt, hogy a fejlődésünkhöz mind kettőre szükség van. Megtanultam, hogy senki és semmi nem okoz szenvedést csak a saját elvárásaink okozzák. Ezért nagyon fontos, hogy amikor felajánlasz valakinek valamit vagy teszel érte valamit akkor ne várj cserébe semmit.

Megtanultam, hogy a múlt csak egy lecke, ennyi. A múlt már nem létezik ezért hátra kell hagyni, csak a tanult leckéket és a szép emlékeket kell megtartani. Megtanultam azt, hogy ha a múltban akarok élni az csak szenvedést hoz a jelenembe és a jövőmbe. Megtanultam, hogy egyetlen dolog ami létezik az csak a jelen, a most és csak erre kell koncentrálni. Az aggódások teljesen fölöslegesek és nem segítenek abban, hogy megoldjunk egy szituációt, csak elveszik a figyelmünket a probléma megoldásáról.

Ugyanígy van a panaszkodással is, az sem segít semmit csak kényelmetlenül érzed magad és erre nincs semmi szükség. Megtanultam, hogy a boldogság csak tőlem függ, mert senki sem tud boldoggá tenni csak én tudom saját magamat. Megtanultam, hogy a boldogság nem egy állandó állapot csak pillanatok és percek alkotják, ezek olyan  apró dolgok amiknek nem tulajdonítunk jelentőséget. Megtanultam, hogy a boldogság szomorúság nélkül nem létezhet. Megtanultam, hogy nem láthatjuk azt a szépet és a jót ami körülöttünk van és ami másokban van ameddig nem érezzük magunkban és nem tudjuk azt tovább adni. Megtanultam, hogy az élet csak egy reflex a belső érzelmeinkre, ezért nagyon fontos az, hogy a lelkünkben jóságot és szeretetet ápoljunk. Megtanultam, hogy az öröm és a boldogság nem kívülről jön, hanem bennünk van. Mi vagyunk azok akik mindezt kibocsájtjuk, mert csak így lesz a külső világunk szebb és könnyebb.

Megtanultam, hogy amikor szeretetet és jóságot adsz akkor azt kaphatod vissza. Megtanultam, hogy te vagy az életed alkotója, hogy a boldogság és a nyugalom az életedben csak a gondolkodásodtól függ és semmi mástól. Megtanultam, hogy az élet akkor szép, ha te képes vagy ezt meglátni.

Hozzászólások