Mióta ezt tudom, amikor akciós, mindig tízesével veszem az avokádót! Így akár fél évig is eltartható!

Az érett avokádót általában 2 napig tartjuk a hűtőben, ha pedig még zöld. akkor 5 nap alatt megérik szoba hőmérsékleten. A kettőbe vágott avokádód, ha lehetséges akkor fogyasszuk el, mert 15 perc elteltével megbarnul.

Ma szeretnénk megismertetni veletek 2 módszert, amelyek alkalmazásával az avokádó hosszabb ideig eltartható.

Hogyan tároljuk az avokádót?

Válasszunk olyan avokádót, amely nem puha és nem is kemény, hanem rugalmas. Az avokádó ezt a textúrát megkapja akkor is, ha az otthonunkban meleg helyen tartjuk ezért a kemény avokádót is hazavihetjük.

Hogyan fagyasszuk le az avokádót?

Egészben ne fagyasszuk, mert olyan lesz mint egy penészes burgonya. Vágjuk el kettőbe, távolítsuk el a magját, majd az avokádót locsoljuk meg citromlével vagy ecettel, így megakadályozzuk a gyümölcs húsának az oxidálódását.

Ezután pedig válasszunk egyet a most következő két módszer közül

1. Módszer

A legjobb megoldás, ha pépesítjük az avokádót, majd a pürésített avokádóhoz adjunk egy kiskanál citromlevet, hogy megőrizze a színét. Ezután tegyük dobozba vagy zárható zacskóba és fagyasszuk le. Az avokádópürét beletehetjük a jégkockatartóba is, ebből könnyebben ki tudjuk majd szedni, ha csak kisebb mennyiségre van szükségünk.

Készíthetünk turmixot, vagy kozmetikai célokra használhatjuk, különböző sütemények megtöltésére is alkalmas.

2. Módszer

Vágjuk kettőbe, távolítsuk el a magját, majd locsoljuk meg citromlével és mindegyik darabot tekerjük fóliába. Minden fél darab avokádót tegyük egy zárható dobozba, tároljuk a fagyasztóban. Amikor ki akarunk olvasztani egy darabot akkor elég, ha szoba hőmérsékleten hagyjuk egy órát.

Ennek a módszernek van némi hátránya, egyes személyek azt mondják, hogy az ilyen darabokban lefagyasztott avokádó veszít az ízéből.

Az avokádót ugyanakkor meg is lehet sütni, vagy tehetjük salátába, nassolásra is jó, a felhasználása szinten végtelen.

Az avokádó dióra emlékeztető íze és a krémes állaga még egy olyan személyt is meghódít, aki eddig nem szerette.

Hozzászólások