Nagymama kamrájából ezúttal a fahéjas almafánk kerül elő

Az almás finomságok kedvelői számára remek választásnak bizonyul az almafánk. Egyszerűen elkészíthető, olcsó alapanyagokból áll, mégis mennyei illatú, laktató édesség készíthető belőle uzsonnára, vagy ebéd utáni nasira.

Közel egy kiló almára lesz szükségünk hozzá, körülbelül 30 dekagramm lisztre, két tojásra, két-három evőkanálnyi cukorra, vagy igény szerint valamilyen más édesítőszerre, fél csomag sütőporra, és a tetejére fahéjra, valamint vaníliás cukorra.

A lereszelt almákat elkeverjük a hozzávalókkal, azt látni lehet majd, ha több lisztre van szükség hozzá a megfelelő állag eléréséhez, hiszen bizonyos almafajták lédúsabbak. Akár kanállal, akár pohárral szaggathatunk belőle darabokat, majd forró olajban kisütjük őket. A vaníliás cukor, valamint a fahéj remekül megy az ízvilághoz, de nem csak ezekkel hinthetjük meg az elkészült fánkokat, hanem lekvárral, vagy almaszósszal is tálalhatjuk azokat.

Sav-, és C-vitamin tartalma miatt az alma remek gyümölcsnek bizonyul a téli időszakban, olcsón beszerezhető, és rosttartalma gondoskodik emésztésünk rendbetételéről is.

Hozzászólások