Ne gondolj rosszat, mert azzal magadnak ártasz! Mindenkinek el kellene olvasnia…

Egy párizsi kórházban dolgozó fiatal pszichológus egy kísérletet végzett a pácienseivel. A kísérlet abból állt, hogy a betegei minden nap el kellett mondják 10-szer hangosan vagy gondolatban a következő mondatot: Minden nap egyre jobban és jobban érzem magam.

Mit gondoltok mi történt ezekkel a páciensekkel? Egy hónap elteltével az egész kórház róluk beszélt, majd elterjedt a hír egész Párizsban.

Lehetséges, hogy hihetetlennek tűnik, de ezek az emberek akik a pszichológus tanácsát megfogadták, hamarabb gyógyultak, mint a többi páciens.

Az egészségünk szorosan összefügg a pszichológiai állapotunkkal. Ma már az emberek döntő többsége tudja, hogy a fizikai és a pszichikai egészség között szoros összefüggés van.

Egy alap pszichológiai törvény kimondja, hogy a szerelem szavakkal történő kifejezése, a szimpátia és a csodálat energetizáló hatással van arra a személyre akinek mindez szól. Viszont az utálattal és rosszindulattal kimondott szavak ellenkező hatást váltanak ki az illető személyből.

Napjainkban sajnos egyre több betegség jelenik meg depressziós pszichológiai állapotok miatt. Ezeknek a betegségeknek a megelőzése nagyon egyszerű, örülnünk kell az életnek bármilyen nehéznek is tűnik.

Az egészségünk és az életünk minősége a gondolatainktól függ. Amikor jó dolgokra gondolunk, akkor jó dolog fog történni velünk, amikor pedig rossz dolgokra gondolunk akkor rossz történik.

Ezért nagyon fontos, hogy ne gondoljunk rosszat másokról, ne ítélkezzünk, ne haragítsuk meg a körülöttünk lévő személyeket. Ne vegyünk a szívünkre minden kis apró dolgot, az egészségünk sokkal fontosabb.

Hozzászólások