Ne költs pedikűrre! Használd ezt a két összetevőt a konyhádból és varázsold széppé lábaidat!

Higiéniai szempontból a test legelhanyagoltabb része a lábfej. Az emberek sokkal többet törődnek pl. a kezükkel, mint a lábukkal. Pedig egy gyönyörű lábbal is lehet a figyelem középpontjába kerülni.

Sokféle eszköz létezik a lábszépítéshez, de a legfontosabb, hogy a lábfej bőre puha és ragyogó legyen. Elmehetünk szépségszalonba is pedikűröztetni, de ez sok pénz és nem mellesleg, sok idő is. Aki folyton elfoglalt, nehezen szakítana erre időt, de minek is, ha otthon is pedikűrözhetünk? Igen, léteznek otthoni praktikák, melyekkel kezelhetjük a száraz, hámló, kemény talpak problémáját.

A legjobb, hogy a hozzávalók egyáltalán nem drágák és valószínűleg ott lapulnak a konyhádban!

Amire szükséged lesz:

  • 2-4 bögre tej
  • 3 evőkanál szódabikarbóna

A tejet melegítsük fel, töltsük egy kis tálba és adjuk hozzá a szódabikarbónát. Jól keverjük el, majd áztassuk bele lábunkat. 10-15 percig fürdessük lábainkat benne, majd meleg vízzel öblítsük le őket. Töröljük meg lábainkat és használjunk lábkrémet.

Ha hetente kétszer elvégezzük ezt a kezelést, puha és egészséges kinézetű lábat kapunk. Ez a módszer könnyű és gyors eredményt hoz, ezért egy-egy alkalom előtt is érdemes nekiállni. Ha felteszel egy bokaláncot és élénk színűre fested a körmeidet, garantált, hogy nem maradnak el a bókok!

Hozzászólások