Nem akart a megszokott módont tojást festeni, ezért kitalált valami különlegeset! Meglepően gyönyörűek lettek…

A húsvéti tojások festése egy csodálatos, régi hagyomány amelyet egyszer egy évben elkészítünk. Általában Nagypénteken a család apraja, nagyja közösen készíti el a különböző színű húsvéti tojásokat.

Sokan úgy gondolják, hogy nehéz dolog érdekes mintájú és színű tojásokat festeni, pedig egyáltalán nem így van.

Ma szeretnénk bemutatni nektek a tojásfestés legegyszerűbb módjait

1. Márványos festés

A hagyma héját vágjuk fel apróra, a tojásokra öntsünk hideg vizet, majd vizesen forgassuk meg őket a hagymahéjban. Mindegyik tojást tegyük külön – külön egy darab gézbe vagy harisnyába. Készítsük elő a festékeket, rakjuk a tojásokat a lábosba amelybe a festéket tettük, úgy hogy a víz lepje el teljesen őket. Gyönyörű márványos mintát kaphatunk.

2. Tojásfestés levelekkel

Szedjünk különböző leveleket majd rakjuk rá a tojásokra, aztán tegyük a tojásokat külön – külön harisnyába, majd így rakjuk őket a festékes vízbe. Amikor már élénk színűek, vegyük ki őket a vízből majd mossuk le hideg vízzel, szedjük le róluk a harisnyát és a leveleket. Így kapunk levélmintás színes tojásokat.

3. Ha több színre vágysz

Főzzük meg a tojásokat majd készítsük el a festéket egy kisebb edényben. A tojást lassanként tegyük egyre mélyebben a festékes vízbe, így kapunk több színű tojást.

4. Festés csipkével

Ez egy nagyon egyszerű módja a tojásfestésnek. Tekerjük körbe a tojást csipkével majd tegyük festékes vízbe. Miután elkészült, mossuk le hideg vízzel majd távolítsuk el a csipkét róla. Ezek lesznek a legszebb húsvéti tojások.

5. Viasszal festett tojások

Fessük be a tojásokat egy alap színnel, majd várjuk meg ameddig teljesen megszárad, ezután forró viasszal rajzoljunk különböző mintát a tojásra, végül pedig tegyük a tojást egy erősebb színű festékbe. Miután elkészült, tegyük a tojást rövid időre meleg vízbe így könnyen el tudjuk távolítani a viaszt róla.

Hozzászólások