Nem is gondoltam volna, mennyi mindenre jó a ragtapasz! Mióta ezt tudom, mindig van a táskámban!

Biztosan használt már mindenki legalább egyszer az életében ragtapaszt, de nem sokan tudják, hogy a ragtapaszt más célokra is felhasználhatjuk.

Ma szeretnénk bemutatni nektek a ragtapasz felhasználásának 9 nem megszokott módját.

1. Szigetelőszalag a kábelekhez

Ragtapasszal izolálhatjuk a kábeleket, sokkal erősebb mint bármelyik ragasztószalag.

2. Biztonságos konnektorok

Nagyon jól tudjuk, hogy a gyerekek szeretnek a konnektorok körül játszani, sőt egyes dolgokat bele is dugnak, ami nagyon veszélyes. A megoldás az, hogy ragasszuk le minél biztonságosabban a konnektorokat, így elkerülhetjük a problémákat.

3. Francia manikűr

A francia manikűr a legegyszerűbb megoldás az elegáns és ápolt körömhöz. Ha nincs sablonunk a manikűr elkészítéséhez, akkor használjunk ragtapaszt.

4. Bolyhok eltávolítása a ruhákról

Ha a bolyhok eltávolításához használt tekercsre már nem ragadnak rá a bolyhok, akkor használjunk helyette ragtapaszt. Ha nincs ragtapaszunk akkor használjunk ragasztó szalagot erre a célra.

5. Csúszós talpú csizmák, bakancsok

Ha a téli lábbeli talpa csúszik, akkor ragasszunk a talpára ragtapaszt, így könnyebben fogunk tudunk járni a havon vagy a jeges úton. Mielőtt a csizma talpára ragasztjuk a ragtapaszt, előbb mossuk meg, majd szárítsuk meg a lábbeli talpát.

6. Csapda a bogaraknak

Ragtapaszból készíthetünk környezetbarát csapdát a bogarak részére. Vágjunk le egy darab szélesebb ragtapaszt, majd a ragasztós oldalát szórjuk meg cukorral és akasszuk fel az általunk kiválasztott helyre. Már el is készült a csapda.

7. Karcmentesen

Ha éppen felújítottuk a lakásunkat, új és drága laminált padlót rakattunk, akkor ragasszunk a székek lábára ragtapaszt, hogy ne karcoljuk össze az új padlót.

8. Csendes ajtó

Ha az ajtó erős zajt csap amikor bezárjuk, akkor ragasszunk az ajtófélfára néhány darab ragtapaszt és élvezzük a csendet.

9. Kés amelyet magunkkal viszünk, ha kirándulni megyünk

Amikor kirándulni megyünk akkor a kés egy elmaradhatatlan kellék. Ha a kés fogója csúszik, akkor könnyen megvághatjuk magunkat. Azért, hogy ezt elkerüljük tekerjük be ragtapasszal.

Hozzászólások