Trükkök függönyökkel: rengeteg dologgal rögzíthetjük őket, különleges akasztók és tartók nélkül!

A függönyöket különböző módon akaszthatjuk fel, csipeszekkel vagy másként. Ma szeretnénk bemutatni nektek néhány trükköt a függönyök rögzítéséhez. Különleges tartók és csipeszek nélkül is fel tudjuk aggatni a függönyöket, ha ezeket a megoldásokat kipróbáljuk.

1. Rögzíthetjük a függönyt ragasztószalaggal az ablakhoz, ragasszuk az egyik darab ragasztószalagot az ablakkeretre, a másik darabot pedig a függönyre. Amikor ki akarjuk mosni a függönyt, akkor könnyen le tudjuk venni mert a ragasztószalag könnyen eltávolítható.

2. A következő megoldás, varrjunk egy darab gumit a függöny külső és belső szélére, így az ablakra akaszthatjuk a szalag mentén.

3. Még egy hasznos trükk a függöny rögzítéséhez, keverjünk össze vizet és keményítőt, áztassuk bele a függönyt, majd így ragasszuk fel az ablaküvegre, csak arra vigyázzunk, hogy ne maradjanak levegőbuborékok alatta. Könnyen levehető.

4. Könnyen rögzíthetjük a függönyöket olyan csipesszel, amilyennel az iratokat fogjuk össze. Nyáron a nagy melegben ezzel a módszerrel felakaszthatjuk a függönyt a nyitott ablakra.

5. Ha nem szeretnénk összekarcolni az ablakkeretet, akkor rögzítsünk egy öntapadós sínt az ablakra és arra tegyük a függönyt.

6. Jó és könnyű megoldás, ha veszünk néhány műanyagból készült kábelkötegelőt, belefűzzük a függöny akasztóiba, majd a fölösleges darabokat levágjuk róla és így rögzítjük.

7. A függönyöket felakaszthatjuk fogantyúra, rögzítsük a fogantyúkat a falra, majd akasszuk fel a függönyön lévő akasztók segítségével.

8. Ha azt szeretnénk, hogy a függöny jól mutasson, használjunk gémkapcsot.

Hozzászólások