Újabb törvénymódosítás és szigorítás: dohányárut csak 21 évesen, és alkoholtilalom 2014 év közepétől

A nemzeti dohányboltok után, újabb törvény módosítás és szigorítás éri a dohányosokat, rendkívül megnőtt a fiatalok körében a dohányzás, ezt vissza kell szorítani, a szórakozóhelyeken létrejött alkohol tilalom pozitív visszhangot keltett az emberekben, sokan bírálják ugyan, de nagy részben az emberek támogatják az ötletet.
A kivitelezés a szórakozóhelyeken lévő alkoholtilalomról a következő:

Ahol nem lehet majd alkoholt fogyasztani:

– diszkókban
– bárokban
– közterületen

Ahol lehet alkoholt fogyasztani:

– kifejezetten az alkoholt bemutató túrák során
– étteremben
– különböző előadások során
– otthoni lakó környezetben, mások zavarása nélkül

a10

A dohányzásra vonatkozó módosításoknak a célja, alapvetően a magas halálozási arány megelőzése, Magyarországon, statisztikai adatok alapján, a legtöbb elhalálozást a dohányzás okozta betegségek, szövődményes, rákos megbetegedései okozzák.
Az ország alacsony népessége, a gazdaság felbomlását okozhatja, Jundor Árpád népvédelmi tanács követe felvázolta röviden a hírszabadságnak a terveket, és az okokat.

“A nemzeti italboltok után, valamint a szórakozóhelyen való alkoholfogyasztás tilalmát követően gondolnunk kell arra is, hogy a gazdaságot fenntartó tényezők maga a dolgozó emberek, a magas halálozási arány azonban nem csak mi ránk, emberekre, hanem a gazdaságra is rossz hatással.
A dohányáruk kiszolgálását 21 év életkor felé akarjuk módosítani, pont úgy mint Amerikában, ezáltal kevesebb fiatal jutna hozzá a dohányárúhoz, és a rend védelmi szervek akár a szülőket elő is vehetik ha ennél fiatalabb embernél látnak cigarettát.”

2014 év közepétől érvénybe lép az alkoholtilalom, és súlyos birsággal, sőt akár börtönbüntetéssel is szankcionálják azt, aki megszegi a hatályba lépett új törvényt.

100.000 Ft-tól egészen 300.000 ft-ig terjedő bírságot szabhatnak ki a rendvédelmi szervek.

Hozzászólások