Véletlenül letörte a féklámpáját egy kolozsvári magyar kisfiú, megvárta a kocsi tulajdonosát, hogy kifizesse neki a kárt

Becsületesnek lenni jó!!!

Véletlenül letörte egy autó féklámpáját egy kolozsvári magyar kisfiú, de sok felnőttől eltérően nem futott el a helyszínről, hanem megvárta a gépkocsi tulajdonosát, hogy kifizesse neki a kárt.

Erről a Facebook-oldalán számolt be csütörtökön egy román férfi, aki az unokatestvére az autótulajdonosnak. A kisfiú rollerezés közben ment neki aznap véletlenül a leparkolt jármű stoplámpájának. Nem szaladt el, leült és várt. Egy szomszédja hívta fel a gépkocsi tulajdonosának figyelmét, hogy egy gyermek ül a földön a járműve mögött – írja a danevofficial Facebook oldala.

A férfi lement az autójához, és a kisfiú tört románsággal elmesélte neki, hogy mi történt. Százhúsz lejt és némi aprópénzt szorongatott a markában, amit át akart nyújtani az okozott kár ellenértékeként. „Az unokatestvérem könnyekkel a szemében segítette fel a gyereket a földről, s megköszönte neki a felnőtteknek példát mutató magatartását. A pénzt természetesen nem fogadta el” – olvasható a beszámolóban.

Az esetet megosztó férfi kiemelte azt is, hogy a becsületes kisfiú magyar nemzetiségű. „Minden tiszteletem a gyermeké és a szüleié!”

Hozzászólások