Vietnám legkülönlegesebb ínyencsége a kobrabor

Hátborzongató, különös és némiképp talán ijesztő: így jellemezhető az európai ember szemével nézve a vietnámi ínyencség, a kígyóbor, melyet egyébként gyógyító hatásúnak tart a helyi lakosság.

2

A klasszikus kígyóbor őshazájának Vietnám tekinthető, de igen elterjedt napjainkban többek között Koreában, Laoszban és Thaiföldön. A bor alapja rizspárlat, valamint egy hihetetlenül pikáns fűszerkeverék: ebben áztatják a kobrát, illetve bizonyos esetekben helyeznek mellé skorpiót is.

Különös és félelmetes ugyan, azonban aggodalomra semmi ok, ugyanis a magas alkoholtartalom teljes mértékben megsemmisíti mind a kígyó, mind a skorpió mérgét. A kígyóbor árusítása azonban nem csak azért kiváló üzlet, mert igen mutatós és ízletes helyi jellegzetesség, hanem mert gyógyító erejében valóban hisznek a helyiek.

A bor mellett a vietnámi vendéglátók további finomságokkal várják a látogatókat: változatos, színes és igen ízletes kígyótálakat kínálnak az éttermek. A kígyó húsának íze egyébként a csirkehúséhoz hasonlít leginkább, fogyasztása pedig tökéletesen biztonságos, attól még senki nem betegedett meg.

2

3

5

6

7

8

Hozzászólások