10 dolog, ami nem kerül pénzbe, mégis rendezettebbnek és tisztábbnak tűnik tőle a lakás!

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy akárhogy próbálta elrendezni a lakásban lévő tárgyakat, nem igazán sikerült. Ma szeretnénk bemutatni nektek a háziasszonyok által elkövetett leggyakoribb hibákat, amik miatt rendezetlennek tűnik a lakás.

Ha odafigyelünk néhány dologra, kellemesebb lesz az összhatás és hangulatosabb lesz a lakásunk. Megéri kipróbálni ezeket a tippeket.

Hűtőmágnesek

Amikor egy hűtő ajtajára több mágnes fel van rakva, akkor az vizuális rendetlenség hatását kelti. Ha hűtőmágneseket gyűjtünk, akkor rakjuk fel őket egy a falon elhelyezett mágneses táblára.

Ajándéktárgyak

Ha egymás mellé rakunk több ajándéktárgyat,  zsúfolt lesz a polc kinézete. Az a legegyszerűbb megoldás, ha szépen rendszerezve kerülnének a polcra, mert így sokkal hangulatosabb.

A mosogatószer

A konyha sokkal jobban nézne ki, ha a mosogatószer egy nem látható helyen lenne vagy, ha egy olyan újrafelhasználható adagolóba tartanánk, amelyik illik a konyhánkhoz.

Ruhák tárolása a vasalódeszkán

Egyes személyek a vasalódeszkát ruhák tárolására használják, a designerek azt tanácsolják,hogy tegyük a helyére a vasalódeszkát, használat után.

Cipők az előszobában

Mivel az időjárás változó, rá vagyunk kényszerülve, hogy több cipő is használatban legyen, ezért javallott az előszobában egy cipőtartó vagy egy cipős szekrény elhelyezése.

Több színű törölköző a fürdőszobában

Amikor elképzeljük, hogyan fog kinézni a fürdőszobánk, akkor biztosan nem gondolunk a törölközők színére, pedig fontos lenne. Olyan színű törölközőket válasszunk, amelyek illenek a fürdőszoba színeihez.

Sportfelszerelések

Ha hosszú ideig nem használjuk a szobabiciklit, akkor nem biztos, hogy a nappaliban kellene tartani. Ha időnként tornázunk és vannak sportfelszereléseink, akkor ezeknek a dolgoknak alakítsunk ki egy külön sarkot, sokkal jobban mutat majd.

Az ágynemű

Ha a hálószobában festmények és egy antik óra található, akkor a divatos, mintás ágynemű nem igazán passzol. Két féle megoldás van erre a problémára: lassanként cseréljük ki az ágyneműt vagy terítsük le az ágyat egy olyan takaróval, amely eltakarja.

Apró dolgok a konyhában

Rendezzük be úgy a konyhát, hogy minden fűszernek és olajnak meg legyen a helye anélkül, hogy elrontaná a konyha hangulatát, de mégis kéznél legyen.

A játékok

Tény és való, hogy a gyerekes családokban nehezebb rendet tartani, de mégis van rá megoldás.Ha színes dobozokat vásárolunk a játékok tárolására, akkor azzal a gyerekeket is tudjuk ösztönözni a rendrákara és a szoba kinézete is hangulatosabb lesz.

Hozzászólások