Mikor ezeket a növényeket az ablakba tette, nem gondolta, hogy ilyen csodálatosak lesznek!

Tavasszal a kertek és az udvarok szebbnél – szebb virágoktól pompáznak. Aki nem kertes házban él, hanem panellakásban, az is kialakíthat magának egy kisebb virágoskertet az ablakban, vagy a lakás egyik sarkában.

Ma szeretnénk bemutatni nektek néhány olyan növényt, amely az év minden időszakában káprázatosan mutat a lakásban.

1. Amaryllis

Bármelyik virágüzletben beszerezhetünk egy ilyen növényt. Ennek a csodás növénynek kevés vízre és sok fényre van szüksége ahhoz, hogy jól fejlődjön. A téli ünnepek idején csodás díszítő eleme lehet a lakásunknak. Amikor a virágai elhervadnak, vágjuk le a szárát.

2. Jáde fa (vagy pénzfa)

Ez a növény tele van kisebb, húsos zöld levelekkel és akár több tíz évig is elélhet, nincs szüksége különleges gondozásra. Nem szereti a túl erős napfényt, télen elég, ha egy hónapban egyszer locsoljuk.

3. Bazsalikom

 

Ez a növény, amely csodás fűszernövény is gyorsan nő és bőséges a levél termése, nem igényel különleges gondozást. Amellett, hogy szép, ellát bennünket a különlegesen jó ízű leveleivel, amelyek az ételeinket ízesíthetik.

3. Rozmaring

Ha szeretnénk egy olyan fűszernövényt amelyről télen -nyáron friss leveleket szedhetünk le, akkor vásároljunk cserepes rozmaringot. Ez a növény szereti a napot és kevés vizet igényel, az aromás leveleit pedig meg is száríthatjuk. A Rozmaring lila virágaival szebbé teszi az otthonunkat.

5. Zöldike

Ez a növény nem igényel különleges bánásmódot viszont kitűnően tisztítja a levegőt. Azoknak akik forgalmas helyen laknak, érdemes ilyen növényt tartaniuk, mivel nagyon jól tisztítja a levegőt.

Korallvirág

Ha szeretnénk, hogy télen a borongós, hideg napokon jobb kedvünk legyen, akkor mindenképpen vásároljunk egy ilyen növényt. Ez a növény lédús, ezért nincs szüksége különleges gondozásra. A virágai színesek a rózsaszíntől a sárgás narancsszínig pompáznak.

A kicsi lakásokban is érdemes növényeket tartani, mert tisztítják a levegőt és csodás díszei a lakásnak.

Hozzászólások