A házasság titka: mi kell ahhoz, hogy kitartsunk egymás mellett évtizedeken keresztül?

Amikor elhatározzuk, hogy házasságot kötünk valakivel akkor úgy gondoljuk, hogy egész életre szól. Elképzeljük a nyugodt életet, a szép házat amelyben boldogan fogunk élni, a gyerekeinkkel együtt.

Ez mind szép és jó, de sajnos sok esetben a házastársak nem boldogok együtt, így az álmaik is füstbe mennek.

Miért történik ez így?

Egyesek megbánják azt, hogy túl hamar összeházasodtak, mások pedig nem a számukra megfelelő partnert választották.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, melyik az az 5 hiba amelyet gyakran elkövetünk, amikor házasságkötés előtt állunk.

1. Nem értjük meg saját magunkat

Az angol filozófus Alain de Botton véleménye szerint az egyik gyakori hiba az, hogy jobban megértünk másokat mint saját magunkat és ezért lehetetlen megtalálni a hozzánk illő párt.

2. Nem akarunk egyedül lenni

Az emberek nem tudják elviselni a magányt, a 30 év felettiek nagy része azért köt házasságot, hogy ne legyen egyedül. A körülötte élő emberek nyomása és a félelem miatt a kiválasztott személy nem lesz megfelelő partner.

3. Meg vagyunk szokva azzal, hogy örökké stresszben élünk

Néhány nő tudatalatti énje zsarnok férfiakba lesz szerelmes és ilyen férfivel kötnek házasságot. Ezek a nők úgy gondolják, hogy az a férfi aki megsebzi őket, az szeretnek igazán. Nem tudják, hogy mit jelent a boldogság, nincs tapasztalatuk abban, hogy milyen egy egészséges kapcsolat ezért a “rossz” embereket választják.

4. A szívünkkel választunk

Amikor kiválasztjuk azt a partnert akivel jóban, rosszban együtt leszünk idős korunkig akkor a szívünkre hallgatunk. Egy idő múlva felfedezünk a partnerünkben olyan dolgokat, amelyek zavarnak és ekkor rájövünk, hogy nem a megfelelő személyt választottuk.

A problémák megoldása

1. Nincsenek olyan személyek, akik tökéletesen illenek egymáshoz

Az angol filozófus Alain de Botton szerint el kell fogadjuk azt a tényt, hogy a házasságunk ideje alatt a partnerünk megbánt bennünket és mi is ezt fogjuk tenni vele, de ez még nem ok a válásra. Különbözőek vagyunk, soha nem fogunk olyan személlyel találkozni aki minden elvárásunknak megfelel. Olyan partnert kell találjunk aki kompatibilis velünk.

2. A legfontosabb pedig

Ha nincs kompatibilitás akkor a szerelem nem elég ahhoz, hogy minden problémát megoldjunk egy házasságban. Csak akkor fogjuk megérteni, hogy miért váltunk el a volt szerelmünktől, amikor egy új szerelemmel találkozunk.

Egy házasságban a legfontosabb a szerelem, a szeretet, de azt is figyelembe kell vegyük, hogy kompatibilisek vagyunk e a partnerünkkel, ugyanolyan céljaink és vágyaink kell legyenek, többek közt azért, hogy boldog és kiegyensúlyozott életünk legyen.

Hozzászólások