Az élet rövid – Maradj szingli, amíg nem találsz valakit, aki valóban törődik veled

Nagyon sok olyan emberrel találkoztunk már, akik félelemből, vagy bizonytalanságból maradtak egymás mellett. Hallottunk érett, felnőtt emberek szétbomló házasságairól, akik nem tudtak kiállni egymás mellett. Akadnak olyanok, akik a társadalmi, vagy családi nyomás miatt “adták be a derekukat”, és maradtak benne egy nem működő házasságban, és az is gyakran előfordul, hogy az egyik (vagy mindkét) fél azért nem mer lépni, mert fél az egyedülléttől.

De vajon miért tesszük ezt magunkkal? Tényleg olyan kétségbeesettek vagyunk, hogy minden helyzetet elfogadunk, amit az élet hoz?

Emberek! Egyedül lenni nem ijesztő. Ez nem egy betegség, és nem is átok. Az egyedüllét nem egyenlő a magányossággal! Ne engedjétek, hogy a társadalmi elvárások befolyásoljanak titeket! Ne hagyjátok, hogy más emberek bizonytalansága rátok ragadjon! A legtöbb, amit magatokért tehettek, hogy egyedül vagytok, és építitek magatokat addig, amíg rá nem találtok a megfelelő társra. Egyedül lenni jobb, mint puszta kétségbeesésből rosszabbnál rosszabb randikra járni, amik helyett egy idő után már szinte bármi mást szívesebben csinálnátok. És annál is jobb, mint odacsapódni valaki mellé, akivel nem is szeretitek igazán egymást, csak így esetleg bizonyos dolgok kényelmesebbé válnak a mindennapokban. Ha kell, legyetek egyedül, de ne kezdjetek el egy kapcsolatot “fél szívvel”!

Maradjatok szinglik, amíg nem találtok valakit, akinek a tekintete elvarázsol. Valakit, aki úgy néz rátok, mintha Ti lennétek az egész világ. Valakit, aki végtelenül szeretni fog titeket!

Tudjátok, olyasvalakire gondolunk, aki, ha kell, átszervezi a programját, hogy minél több időt veletek tölthessen, nem pedig üres kifogásokat keres. Várjátok meg azt a partnert, akivel közel álltok egymáshoz! Azt a személyt, aki úgy örül a sikereiteknek, mint a sajátjainak. Aki inspirál, és segít a legtöbbet kihozni belőletek. Valakit, aki képes bocsánatot kérni, ha elszúrt valamit. Egy olyan társat, akinél előkelő helyet foglaltok el a fontossági sorrendben, és nem csak egy opció vagytok a hétvégi szabadidő eltöltésére.

Természetesen mi is tudjuk, hogy manapság nehéz ilyen embereket találni. De megéri keresni őket! Mert az élet rövid.

Maradjatok szinglik, amíg nem találkoztok valakivel, aki méltó a szerelmetekre!

Hozzászólások