Az ország kenyere 2013 (tönkölybúzás-joghurtos kenyér)

A Magyar Pékszövetség jóvoltából azonban már nem csak tortája, hanem kenyere is van az országnak. A magyar pékek érdekképviselete 2011 óta hirdeti meg versenyét, ahol a legjobbnak minősített termék elnyeri a Szent István-napi kenyér, ezzel együtt pedig az ország kenyere titulust is.

tönkölybúzás-joghurtos kenyér kovászos eljárással készül és csak természetes anyagokat tartalmaz. A nyertes kenyér előállítója Rábai Gábor, a Pékmester Bt. monori üzemének tulajdonosa és fia, ifjabb Rábai Gábor.

5209f236ea183

A független bírálóbizottság előtt zajló versenyre minden évben változatos összetételű, jó minőségű termékek érkeznek, melyek közül a legjobbnak járó elismerést idén a monori Pékmester Bt. tulajdonosa, idősebb Rábai Gábor – aki egyébként gyömrői lakos – vehette át. A saját receptúra alapján készült tönkölybúzás-joghurtos kenyér igazi különlegességnek számít a kenyerek között, melyet ezúttal apa és fia, azaz idősebb és ifjabb Rábai Gábor közösen kísérletezett ki.

A Magyar Pékszövetség idei versenyére idősebb és ifjabb Rábai Gábor három különböző kenyérrel nevezett, majd tulajdonképpen tarolt a megmérettetésen, hiszen a győztes tönkölyös-joghurtos kenyér mellett a puliszkás második lett a köleses pedig negyedik helyezést ért el.

Hozzászólások