“Ha kinyitod a szemed, hazaviszlek!” Egy ápoló örökbe fogadta a beteg csecsemőt, akit a szülés után elhagyott az édesanyja!

Ma egy érdekes és egyben megható történetet hoztunk el nektek. Egy kórházi ápoló, férfi létére elhatározta, hogy örökbe fogad egy újszülött csecsemőt, pár órával a születése után.

A csecsemő kómában volt, a férfi éjjel – nappal mellette volt és azért imádkozott, hogy a gyerek túlélje ezt az állapotot. Egyik nap a férfi azt ígérte a csecsemőnek: “Ha kinyitod a szemed, hazaviszlek hozzám.”

A csecsemőről lemondott az édesanyja néhány órával a szülést követően, Matias Devincenzi egy kórházi ápoló Argentínában pedig az örökbefogadásáért harcolt. Vigyázott a csecsemőre amikor súlyos egészségügyi problémái voltak, a gyerek meggyógyult.

“Emlékszem kómában volt és mesterségesen lélegeztették, én sokat beszélgetek a beteg gyerekekkel, ezért minden gondolkodás nélkül azt mondtam neki: Héj kicsikém, ha kinyitod a szemed akkor hazaviszlek.” – mesélte mindezt Matias, a helyi hírlapnak.

A gyerek kinyitotta a szemét, a 31 éves ápoló pedig tudta, hogy ez egy jel, egy válasz. “Azonnal érdeklődni kezdtem az örökbefogadásról.” mondta ő.

Matias Devincenzi fiatalember lévén nem tudta, hogy az argentínai hatóságok, hogyan fognak reagálni az örökbefogadást illetően, főleg azért is mert a csecsemő számos betegséggel küzdött.

Az ápoló azt is elmondta, hogy a barátai azt mondták, hogy ez álom, egy elveszett dolog, de ő nem mondott le róla.

Matias azzal is tisztában volt, hogy ő mint ápoló nem kellene annyira közel kerüljön a gyerekekhez, de ezzel együtt azt érezte, hogy a kis Santinoval kapcsolatban más a helyzet.

Egy a “La Gaceta”- nak adott interjúban az aranyszívű ápoló elmondta, hogy a fia Santino ismét megbetegedett , de ő mindig a gondját viseli és mellette van. “Fiam, itt vagyok veled, te meggyógyulsz és nagyon boldogok leszünk együtt”, suttogta Matias a kicsinek, amikor ő az életéért harcolt.

Az Argentínái hatóságok hivatalosan is megerősítették az örökbefogadást. Február 20-án a kis Santino betöltötte a 2 évet, most jóegészségnek örvend és kellemes napokat tölt együtt az apjával.

“Soha nem gondoltam, hogy ilyen szép lehet, volt köztünk valami ami összekötött már az első találkozásunkkor. Amikor azt kérdezik tőlem, hogy miért fogadtam örökbe őt, csak annyit mondok, hogy ő választott engem.” – mondja Matias.

Egy példa a szeretetről, minden elismerésünk az övé!

Hozzászólások