7 nyújtás 7 perc alatt a hátfájdalom ellen

Az irodai munka és a stressz könnyedén okozhatnak hátfájást. Ez a fajta fájdalom egyre gyakrabban fordul elő minden korosztálynál és nagyon kellemetlen tud lenni. Számos tényező előidézheti, többek közt a sportolás, nehéz tárgyak emelése, ha túl sokat ülünk.

A legtöbben megtalálják annak a módját, hogyan éljenek együtt a hátfájással, ahelyett, hogy kezelnék. Most hét fantasztikus nyújtó gyakorlatot mutatunk be, ami azonnal megszabadít a hátfájdalomtól.

1. Előre hajlás

Ez a nyújtás csillapítja a hirtelen előtörő vagy szokatlan hátfájdalmat. Tegyünk magunk elé egy széket, hogy a támlája csípőmagasságban legyen. Fogjuk meg a támláját és lépjünk kicsit hátra. Majd hajoljunk előre, hogy a fejünk a két karunk közt legyen. 1 percig tartsuk ezt a pózt.

2. Csípőlazító kitörés

Néha a merev csípő váltja ki a hátfájdalmat, ez a nyújtógyakorlat erre a problémára jelent megoldást. Tegyük előre a jobb lábunkat, a bal térdet eresszük a talajra. A póz nagyon hasonlít a sima kitörésre. Nyújtsuk hátra a bal lábat, amennyire csak tudjuk. Tartsuk meg ezt a testhelyzetet 30 másodpercig, majd cseréljünk lábat és végezzük el újra.

3. Kvadricepsz nyújtása

A kvadricepsz, azaz a négyfejű combizom megfelelő nyújtásának hiánya szintén vezethet hátfájáshoz. Hogy ezt orvosoljuk, feküdjünk le a jobb oldalunkra. Hajtsuk be a térdeinket, majd nyúljunk hátra és a bal kezünkkel fogjuk meg a bal bokánkat. Óvatosan kezdjük el húzni, hogy a kvadricepsz megfeszüljön. 30 percig nyújtsuk, majd végezzük el a másik oldalon is.

4. Nyújtás térdtől a mellkasig

Feküdjünk a hátunkra és nyújtsuk ki teljesen a lábainkat. Hajtsuk be a bal térdünket és fogjuk meg a vádlinkat. Kezdjük el a térdeinket a mellkas felé húzni. 30 másodpercig tartsuk, majd cseréljünk lábat.

5. Gerinccsavarás

Ez a gyakorlat nagyon jó a hát alsó szakaszának fájdalmára. Feküdjünk a hátunkra és hajtsuk be térdeinket. Tartsuk mindkét lábunkat a talajon. A bal lábat tegyük át a jobbon és mindkét lábat fordítsuk balra, felsőtestünkkel pedig forduljunk az ellenkező irányba. Cseréljünk lábat és ismételjük.

6. Térdín nyújtása

Feküdjünk a hátunkra, hajlítsuk be a bal térdet, talpunk a talajon legyen. Kezünket tegyük a bal lábunk hátsó felére, közvetlenül a térd fölé. Emeljük fel a másik lábat magasra, tartsuk ezt a pózt 30 másodpercig, majd ismételjük a másik lábbal.

7. Kezek a lábhoz

Feküdjünk a hátunkra, hajlítsuk be a bal térdünket, a lábfej maradjon a talajon. Emeljük fel a jobb térdet a mellkashoz, a bal bokánkat tegyük át a jobb térdünkön. A jobb térünk lazán oldalra lóg, kezünk a bal térünk alatt. Tartsuk ezt a pózt 30 másodpercig, majd a másik lábon is végezzük el.

Hozzászólások