Csodálatos dolog, ilyet nem sok helyen lehet látni a hagyomány megőrzése a székelyek fennmaradását jelenti, áldott ünnepet!

Mint minden évben idén is több ezren vettek részt a Kárpát-medence legnagyobb ételszentelésén, számuk a Szent Kereszt Plébánia hívei mellett idén a Szent Ágoston Plébánia híveinek számával is bővült.

Tamás József római katolikus püspök celebrálta idén is a húsvétvasárnapi ételszentelést Csíkszereda főterén, a hívők pedig a hagyományokhoz híven fegyelmezetten és rendezett sorokban hallgatták ünnepi köszöntőjét. Mint minden évben, idén is több ezren vettek részt a Kárpát-medence legnagyobb ételszentelésén, számuk a Szent Kereszt Plébánia hívei mellett idén a Szent Ágoston Plébánia híveinek számával is bővült – írja a szekelyhon.ro.

Idén először a Szent Ágoston Plébánia híveinek is a csíkszeredai Szabadság téren tartották meg a húsvéti eledelszentelést közösen a Szent Kereszt Plébánia híveivel

Húsvét vasárnapjának reggelén az ünnepi ételszentelésre több ezren sereglettek össze, a gyermekek is kis kosaraikkal kísérték szüleiket a Szabadság térre.

Jelképértékű eledelek „A húsvét öröme és békéje töltse be lelketeket!” – köszöntötte Tamás József püspök a híveket, majd arról beszélt, hogy a húsvéti eledelek, mint például a bárányhús, a tojás, a kalács, mind-mind jelképértékűek, és Krisztus feltámadásához kapcsolódnak.

További fotók és videó a szekelyhon.ro honlapján »»»

Hozzászólások