Egy nagyon megható történet egy gazdag fiútestvér és annak a szegénységben élő lánytestvéréről…

Megtanít a szeretetre, szenvedésre és az odaadó segítségre!

Ma egy érdekes történetet szeretnénk elmesélni önöknek, mindenki levonhatja belőle a tanulságot.

Élt egy faluban egy nagyon szegény, viszont rettentő dolgos lány. Állandóan a kertjében dolgozott, és az ott termesztett zöldségeket árulta, sokat nélkülözött, egyik napról a másikra élt. A testvére a városban, egy nagy házban lakott, de soha sem hívta meg vendégségbe saját testvérét.

A kedves lány nem sértődött meg ezen és soha nem kért semmit sem. Amikor csak lehetősége volt, mindig küldött valamilyen ajándékot a városban élő rokonainak és mindig az egészségükért imádkozott. Szorgalmas munkájának köszönhetően, lassan felújította a házát és összegyűjtött annyi pénzt, hogy bele tudott kezdeni egy vállalkozásba.

Telt múlt az idő és a sors megtréfálta a testvérét – néhány rossz üzletnek köszönhetően a fiú csődbe ment. A felesége elhagyta, a fia drogos lett, a házát pedig elvitték a tartozások fejében.

Miután mindent elveszített, a fiúnak eszébe jutott a falun élő testvére. Nagyon meglepődött, amikor meglátta, hogy testvérének szép háza van és az udvarán egy luxus kocsi áll. A lány azonnal gazdagon megterítette az asztalt finomságokkal és ínyencségekkel. Az unokatestvérei, akik elit egyetemek végzős hallgatói voltak, szorgoskodtak a nagybátyjuk körül.

Szégyenében a férfi bocsánatért esedezett. A lány egyáltalán nem volt megsértődve, sőt felajánlotta, hogy lakjon náluk és közösen folytassák a családi vállalkozást.

Ennek a történeknek a mondanivalója egyszerű és világos: szeresd a szülőföldedet és soha ne feledkezz meg a rokoni kapcsolatokról.

Oszd meg ezt a bölcsességet mindenkivel – mutasd meg a cikket a barátaidnak!Hozzászólások